miércoles, 25 de abril de 2012

[CAT] ANTONIO I UN MES DE VIDA

A Retrum vam tenir en Gerard Rosés, el gran pintor i amic de Christian, un personatge "inspirat" en algú proper a en Francesc, el mateix Gerard Rosés. I a ØBLIVIØN tindrem a l'Antonio Ortuño, professor de piano d'en Francesc. La notícia de la setmana passada de la web d'en Francesc, Somnis lliures d'impostos, anava sobre aquests personatges, i encara que posava que parlaria d'ell en una futura notícia m'ha deixat a mi l'honor de presentar-vos-el. Però jo no conec al que serà mestre i aliat d'en Sasha en la continuació de la seva aventura i no puc dir gens sobre la seva vida, però si puc portar-vos (de part d'en Francesc), algunes pinzellades sobre la seva importància a la novel·la, no sense abans deixar que en Francesc us el presenti:


"Igual que en Gerard, el mestre Antonio existeix en la meva vida quotidiana. Fem classe (amb més filosofia que exercicis de piano) cada dimarts i avui li he fet aquesta foto. Per cert, el quadre de la noia i el gat és de Franzi Rosés, la filla de Gerard." 



La notícia d'aquesta setmana a la web d'en Francesc va de com escriure li va salvar la vida, en concret Un haiku per a l'Alicia, que ara arriba en espanyol, Quan la Flore va trobar la Nunu.

Per acabar, si no ho heu fet, podeu passar-vos per l'entrada de Robert del dilluns i escoltar cançons que no hageu escoltat mai o que us portin bons records, Sant Jordi.

Recomano que a partir d'aquí no llegiu si no us heu llegit el primer llibre, no hi ha spoilers del segon llibre, però potser tingui massa pistes per al final d'Un cel rere l'altre.

Ø Ø Ø



En Sasha ha tornat a La Graciosa, sense la seva estimada Ivonne i mentre la recorda el seu cor s'estripa. En el seu illot natal coneixerà a un foraster, un extravagant professor de piano que fuig del seu turmentós passat, ell és l'Antonio, i ensenyarà a en Sasha a entendre els seus sentiments a través de l'harmonia musical, per així poder prendre una difícil i arriscada decisió. 

Us vaig prometre que en aquesta entrada podríem comentar el que ens havia semblat la primera part d'ØBLIVIØN i aventurar sobre la segona, ajudant-nos de la història sobre l'Antonio.

Per fer més interessant el "debat", podem fer preguntes que no ens hagin quedat clares als altres, com per exemple: 

Quantes samarretes de David Bowie portava la Birdy? 

Segueixo als comentaris per no desvetllar res més sobre els llibres per si algun despistat i algú molt curiós segueix llegint. 

Ens veiem a Casiopea.

No hay comentarios:

Publicar un comentario